Pixeli

Info

Historia

appletreeVuoden 2003 tammikuussa avattu Pixeli oli alkujaan fanisivusto, joka pyöri vuosituhannen vaihteen it-kuplasta syntyneen Hotelli Kultakalan ympärillä. Nuorista aikuisista koostuneen hahmochatin käyttäjäkunta nuoreni parissa vuodessa ja samalla palvelu aloitti teinien maailmanvalloituksen nimellä Habbo Hotel.

Pixeli oli fanisivujen keskuudessa yksi suosituimmista. Sivusto koostui pikseligrafiikasta, uutisista, artikkeleista, kilpailuista sekä keskustelualueesta. Pixeli järjesti myös paljon miittejä, oikean elämän tapaamisia virtuaalimaailman ihmisten kesken.

Habbon muuttuessa ja ylläpitäjien mielenkiinnon hiipuessa fanisivuna toimiminen päättyi. Jäljelle jäi vain keskustelualue, joka kohtasi loppunsa turkkilaisten hakkereiden hyökättyä. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen Pixeli avautui kollektiivisena blogina. Varsinaista kokoavaa aihetta sisällöllä ei ole, mutta erityistä huomiota saavat internet, teknologia ja populaarikulttuuri.

Ota osaa

Keskustelualue olisi tarkoitus avata joskus tulevaisuudessa. Tämän utopian toteutumisessa kaikki apu otetaan vastaan, joten laita viestiä tulemaan jos olet kiinnostunut. Pixeli on avoin myös uusille kirjoittajille, juttunäytteitä voi lähettää osoitteeseen yllapito [ät] pixeli piste fi. Maksamme palkan virtuaalivaluutassa.